Hola Chłodnik!

400 ml Maślanki Mrągowskiej Naturalnej
1200 g pomidorów malinowych + 1 do salsy
2 ząbki czosnku
czerwona papryka
świeże listki bazylii
świeże oregano
płatki chili, do smaku
oliwa
sól, pieprz, cukier, do smaku
kilka kromek bagietki
Pomidory sparz, obierz i pokrój na ćwiartki. Przełóż do garnka, dodaj pokrojoną paprykę oraz bazylię, kilka listków oregano, chili, przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie zmiksuj. Dodaj maślankę, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszaj. Pomidora do salsy obierz, drobno pokrój i wymieszaj z oliwą. Dodaj listki oregano i dopraw pieprzem. Chłodnik przelej do miseczek, na wierzch dodaj pomidorową salsę i udekoruj listkami oregano.
Udostępnij na:
Na szybko
Maślanka Mrągowska Naturalna
Od niej wszystko się zaczyna. Doskonale komponuje się w zimnych koktajlach, daniach wytrawnych i zupach. Wspaniale smakuje też solo, zimna i orzeźwiająca, najlepiej gasi pragnienie w upalne dni.